4 juli 2018

Camping in Twente

DE BOVENBERG in MARKELO ( Twente / Overijssel) Camping in Twente

Gelegen aan de voet van de “Friezenberg” in een ook verder heuvelachtig gebied met een afwisselende natuur van bos, heide en akkers. Ook treft u in dit gebied eeuwenoude grafheuvels aan.

De Bovenberg grenst aan het natuurgebied “De Borkeld” en is een prima CAMPING in Twente voor gezinnen met jonge kinderen. Ook 50-plussers vinden bij ons de rust en de ruimte. Er zijn standaardplaatsen van 100 m² en comfortplaatsen van 150 m². Alle ruim opgezette plaatsen hebben zowel elektriciteit, waterleiding en riolering.

Uniek op het terrein is een natuurbad ( zuiver kwelwater) met een zandstrand en een ligweide.

Er zijn diverse veilige speeltoestellen voor de kinderen, zoals een airtrampoline. Op gezette tijden worden de kinderen vermaakt door een recreatieteam.

Een gezellige camping in Twente

Camping in Twente

Omgeving  en faciliteiten

Omgeving

De Bovenberg ligt tussen Markelo en Rijssen in het buurtschap Elsen aan de voet van de Friezenberg en Apenberg.

Het heuvelachtig terrein waar wij ons  bevinden is 150.000 jaar geleden ontstaan door een flinke gletsjer die vanuit Scandinavië tot in deze regio reikte, deze bracht van alle soorten stenen en grond met zich mee.

Faciliteiten

Tijdens uw vakantie op camping de Bovenberg hoeft u zich geen moment te vervelen!

Terwijl u geniet van uw welverdiende rust vermaken de kinderen zich prima in de zwemvijver of op de 1 van de 5 speelveldjes op het terrein. Camping de Bovenberg heeft een tal van faciliteiten. Kom en geniet van de rust en de ruimte, ervaar zelf wat Markelo te bieden heeft.

Markelo

Een van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels. Markelo heeft veel agrarische buurtschappen, waar moderne bedrijfsvoering gekoppeld is aan tradities. 

Bezienswaardigheden zijn de Martinuskerk, de Molen van Buursink De Hoop (een wind-, koren- en pelmolen).

XXL plekken

De Bovenberg XXL-plekken (autovrij) tot wel 170 m2 groot. plek 1 t/m 50 hebben heel veel leefruimte zowel rondom de tent/carvan als op de camping zelf. En dus en ook veel speelruimte voor uw kinderen. deze plekken zijn voorzien van een watertappunt, stroom 10 ampère en rioolaansluiting.

Standaard

De Bovenberg standaard plekken tot 120 m2 groot. de plekken worden deels afgeschermd met groensingels voor u privacy. deze plekken zijn voorzien van een watertappunt en stroom 10 ampère.

Camperplaats

De camperplaats zijn uitgerust met 10 ampère elektra en hebben een extra verharde ondergrond zodat ze extra geschikt zijn voor campers met daarbij een service-station.

Of wilt u liever gebruik maken van onze toeristische plaatsen dan mag dat ook.