De Bovenberg

Camping - verhuuraccommodatie's - groepsaccommodatie 

Van boerderij naar groepsaccommodatie

In 1925 kocht aan Hendrik Jan Scholten. De familie Scholten breidde dit met enkele aankopen uit tot 10 ha. Aanvankelijk was het een gewoon agrarisch bedrijf. Later specialiseerde men zich meer in de pluimveehouderij door zich toe te leggen op de produktie van broedeieren. In 1937 werd begonnen met in de zomer gasten te ontvangen die op de deel sliepen. Na de oorlog werd deze activiteit langzaam uitgebreid tot een kampeerboerderij en vervolgens tot een camping.

 

Camping

Camping de Bovenberg Hendrik Jan Scholten is begonnen in 1937 om kampeerders toe te laten op de in de zomer leegstaande deel. Dit beviel hem goed en zo werd er rond 1954 een campingplaats aan toegevoegd. Het boeren werd in de loop der tijd zodoende afgebouwd; rond 1973 werd gestopt met melkvee en in 1994 ging het pluimvee de deur uit en toen had men al 70 campingplekken.

Inmiddels had men een grote vijver uitgegraven welke sinds 1983 het predicaat “goedgekeurd natuurbad” heeft. In de 90-jaren werd er een tennisbaan aangelegd. Ook staan er enkele permanente huisjes. In 2004 is er een bedrijfsnatuurplan ingesteld dwz de beplanting wordt aangepast zoals die er vroeger voorkwam zoals beuk, eik en hazelaar. Tegenwoordig kan men zestig personen herbergen in de gebouwen en het aantal campingplekken is uitgegroeid tot boven de honderd op het inmiddels 4½ ha omvattende terrein. De te ontvangen groepen zijn veelal familie’s, schoolklassen, sport- en jeugdverenigingen. De derde generatie Scholten mag zich inmiddels campinghouder noemen.

informatie via www.dehofmarken.nl