19 maart 2019

De kindercamping in de Hof van Twente

De kindercamping van de Hof van Twente

Kindercamping de Bovenberg in Markelo,

 

Gelegen aan de voet van de “Friezenberg” in een ook verder heuvelachtig gebied met een afwisselende natuur van bos, heide en akkers. Ook treft u in dit gebied eeuwenoude grafheuvels aan.

De Bovenberg grenst aan het natuurgebied “De Borkeld” en is een prima KINDERCAMPING voor gezinnen met jonge kinderen. Maar ook 50-plussers vinden bij ons de rust en de ruimte. Er zijn standaardplaatsen van 100 m2 en comfortplaatsen van 150 m2. Bijna alle plaatsen hebben zowel elektriciteit, waterleiding en riolering. Het terrein is ruim opgezet.

Uniek op het terrein is een natuurbad ( zuiver kwelwater) met een zandstrand en een ligweide.

Er zijn diverse veilige speeltoestellen voor de kinderen, zoals een airtrampoline. Verder beschikt de camping over een  een recreatiezaal met  tafeltennistafels en kleuren TV. Op gezette tijden worden de kinderen vermaakt door een recreatieteam.

Kamperen op de kindercamping in de Hof van Twenteamperen in Overijssel

Juni KGC fietsmaand

Het begint ondertussen een echte traditie te worden. De KGC fietsmaand. Heerlijk ontspannen in de natuur en daarnaast genieten van mooie KGC arrangementen. Ook dit jaar hebben alle KGC campings een mooi arrangement voor u samengesteld.

Omgeving  en faciliteiten

Omgeving

De Bovenberg ligt tussen Markelo en Rijssen in het buurschap Elsen aan de voet van de Friezenberg en Apenberg.

Het heuvelachtig terrein waar wij ons  bevinden is 150.000 kaar geleden ontstaan door een flinke gletsjer die vanuit Scandinavië tot in deze regio reikte en deze bracht van alle soorten stenen en grond met zich mee

Faciliteiten

Tijdens uw vakantie op camping de Bovenberg hoeft u zich geen moment te vervelen!

Terwijl u geniet van uw welverdiende rust vermaken de kinderen zich prima in de zwemvijver of op de 1 van de 5 speelveldjes op het terrein. Camping de Bovenberg heeft een tal van faciliteiten. Kom geniet van de rust en de ruimte en ervaar zelf wat Markelo te bieden heeft

Markelo

Een van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels. Markelo heeft veel agrarische buurtschappen, waar moderne bedrijfsvoering gekoppeld is aan tradities.

Bezienswaardigheden zijn de Martinuskerk, de Molen van Buursink De Hoop (een wind-, koren- en pelmolen), Museumboerderij Eungs Schöppe      

XXL plekken

De Bovenberg XXL-plekken (autovrij) tot wel 170 m2 groot. plek 1 t/m 50 hebben heel veel leefruimte zowel rondom de tent/carvan als op de camping zelf. En dus en ook veel speelruimte voor uw kinderen. deze plekken zijn voorzien van een watertappunt, stroom 10 ampère en rioolaansluiting.

 

Standaard

  • De Bovenberg standaard plekken tot 120 m2 groot. de plekken worden deels afgeschermd met groensingels voor u privacy. deze plekken zijn voorzien van een watertappunt en stroom 10 ampère.