De Bovenberg

Beleef de natuur

Beleef de natuur

Friezenberg

De Friezenberg is een 40,2 meter hoge heuvel in de Twentse gemeente Hof van Twente in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is een smeltwaterheuvel, en daarom een aardkundig monument. De berg ligt in het natuurgebied De Borkeld, op de heide nabij Markelo tussen de buurtschappen Elsen en Herike.

natuurgebied de Borkeld

De Borkeld is een afwisselend natuurgebied tussen Holten, Rijssen en Markelo. Je vind er het grootste jeneverbesstruweel van Nederland. Maar De Borkeld is eveneens een archeologisch reservaat. Zo hebben jagers zo’n 13 duizend jaar geleden hier hun stenen werktuigen achtergelaten. 

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Dit gebied tussen Holten en Nijverdal, dat bestaat uit bos en heuvelachtige heidevelden, is bijna on-Nederlands met z’n hoogteverschillen en vergezichten

Wandelen

Wandelnetwerk Twente (de Bovenberg) koppelt honderden kilometers rondwandelingen door middel van genummerde routepalen aan elkaar.
De uitlopers van de Sallandse heuvelrug hebben hier namen gekregen als Bovenberg, Apenberg en Friezenberg.

Fietsen

De omgeving rond camping de Bovenberg is perfect om per fiets te verkennen.
Twente is meer dan een droom. Je vindt er ware rust, in je hoofd en om je heen. Je beleefd er mooie dingen die je raken, zoals een welgemeende begroeting

Mountainbike

Uw Mountainbike vakantie begint bij de Bovenberg in Markelo. Wilt u een keer fanatiek mountainbiken, vanaf camping de Bovenberg zijn er verschillende MTB routs

SCHAAPSKUDDE OP DE BORKELD

Op de Borkeld bij Markelo kunt u genieten van grazende schapen en mooie verhalen verteld door de herder.
In het fraaie natuurgebied “De Borkeld” bij Markelo graast een prachtige kudde Drentse Heideschapen

NATUURMUSEUM HOLTERBERG

Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen.
Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap in Europa

Informatieboerderij `n Witten

n de informatieboerderij geeft de permanente tentoonstelling een goed beeld van het omliggende natuurgebied de Borkeld.

In het natuurgebied De Borkeld, tussen Rijssen, Holten en Markelo, zijn de dagcamping en de informatieboerderij van Staatsbosbeheer te vinden.

Labyrint op de Borkeld

Sinds mensenheugenis spreken labyrinten tot onze verbeelding, op alle continenten en in alle culturen. Altijd zijn het rustpunten in ons hectische bestaan. Beleving van universele waarden staat centraal, er gaat altijd iets bijzonders van uit. Het labyrint in natuurgebied de Borkeld bied je de mogelijkheid om tot jezelf te komen.

KUNNEN WIJ JE ERGENS MEE HELPEN?

Wist je dat je via onze chat eenvoudig vragen kunt stellen?

of bekijk onze veelgestelde vragen pagina of neem gerust contact met ons op!