De Bovenberg

Camping - verhuuraccommodatie's - groepsaccommodatie 

 

Coronavirus

Geachte gast,

Laatste informatie omtrent Coronavirus

Update corona 10 juni 2020 10:00

Vanaf maandag 15 juni zal het sanitair geopend worden. Tot 15 juni zijn kampeergasten die zelfvoorzienend zijn van harte welkom. Gelieve wel even van te voren reserveren via het zoeken & boeken op de website. Veel kampeerders genieten momenteel van wat er wél kan. Wij bieden hierbij de volgende mogelijkheden:

 • Alle stortpunten voor het chemisch toilet zijn geopend
 • Er is warm water verkrijgbaar aan de buitenzijdes van de sanitairgebouw
 • Kampeerplaats beschikt over eigen water- en rioolafvoer en een watertappunt
 • Kampeerplaatsen zijn ruim opgezet waardoor u 1,5 meter afstand kunt houden

Update corona 7 mei 2020 11:00

Er is op 6 mei besloten dat de campings mogelijk per 1 juli weer helemaal opengaan, tevens werd er een opening gelaten dat in overleg met de branchevereniging de opening mogelijk eerder plaats kan vinden. Tot die tijd blijven onze toiletgebouwen gesloten, met het chemisch toilet wel toegankelijk

Wat betekend dat voor uw vakantie.

Komt u voor 1 juli 2020 dan kunt u geen gebruik maken van de gemeenschappelijke toilet-, was-, en douchevoorzieningen.

U bent van harte welkom als je zelf zelfvoorzienend ben en beschikt over een eigen toilet, was- of douchegelegenheid

Bezoek maximaal 2 volwassen of 1 gezin 

wij volgen alle adviezen van het RIVM nauw op en zullen daar zeer adequaat naar handelen.

Wat zijn voor u de mogelijkheden?

Een reservering met een verblijf korter dan 3 maanden kunt u annuleren met toepassing van de Voucherregeling bij annulering Gebruik voor het aanvragen van een voucher – voor uw verblijf op een later moment

Iedereen t/m 1 juli ontvangt van ons vandaag een mail, heeft u geen e-mail ontvangen bekijk uw inbox en spam grondig

update corona 23 april 2020 17:30 uur

 • Blijf zoveel mogelijk thuis; het is geen vakantietijd, het is crisistijd
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaker je handen
 • Schud geen handen
 • Geen samenscholingen van 3 personen of meer

Daarnaast attenderen wij extra op de maatregelen rondom de campings- en vakantieparken;

 • Alleen accommodaties met eigen sanitaire voorzieningen (douche, toilet en stromend water) zijn toegestaan (voor verhuur).
 • Ook campers en caravan met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan. (Let wel; toiletgebouwen / sanitaire voorzieningen blijven gesloten)
 • Losstaande dumpstations voor sanitaire voorzieningen van campers en caravans kunnen gebruikt worden. (niet in sanitair gebouwen)
 • Tot max 3 personen per accommodatie (met uitzondering van eigen gezinsleden van één huishouden)
 • Houd ook hier de 1,5 meter afstand
 • Toiletgebouwen / sanitaire voorzieningen blijven gesloten
 • Zwembaden op campings- en vakantieparken blijven voorlopig gesloten. U ontvangt bij eventuele versoepeling nadere informatie.
 • Zwemmen in recreatieplassen, met inachtneming van de 1,5 meter afstandseis is toegestaan
 • Dagbezoekers zijn niet welkom

Wij wensen jullie veel gezondheid toe en vertrouwen op jullie medewerking met het inachtneming van de landelijke regels.

Update corona 23 april 2020 10:00 uur

Camping de Bovenberg is vanaf vrijdag 24 april geopend.

De veiligheidsregio Twente geeft campings weer meer ruimte.

Beperkt openstellen van camping:

 • Heeft u een eigen sanitaire voorzieningen zoals toilet, douche en stromend water
 • Was regelmatig uw handen
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Geen bezoek toegestaan
 • chemische toilet

denk zelf aan waterslang en afvoerslang (bij geen gebruik leiding verwijderen in verband met legionella)

leiding voor gebruik altijd doorspoelen

Wat zal er open zijn:

 • Receptie
 • Winkeltje
 • Snackbar (patat, snacks en pizza’s)

Algemene faciliteiten zullen gesloten blijven:

 • Douche- en toiletgebouwen
 • Zwemvijver
 • Indoorspeelruimte

Beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings

De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn. 

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten.  

Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen. De ruimte voor deze versoepeling ontstaat doordat de druk op de zorg afneemt.  De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basisregels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand”. 

——————-

In de persconferentie van dinsdag 21 april heeft premier Rutte toegelicht dat we samen doorgaan met de corona-aanpak. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Vanaf 11 mei wordt de sluiting van de basisscholen en kinderopvang opgeheven.  Het verbod op het organiseren van evenementen wordt verlengd tot 1 september.

De voorzitter van Veiligheidsregio Twente buigt zich de komende dagen over de doorvertaling van deze landelijke maatregelen voor de gemeenten in Twente. “We streven ernaar donderdag eind van de middag te kunnen aangeven hoe de nieuwe maatregelen in een noodverordening verwerkt kunnen worden. Direct betrokkenen worden zo snel mogelijk daarna geïnformeerd zodat zij zich zo goed mogelijk op de komende periode kunnen voorbereiden”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio Onno van Veldhuizen. “Ik ga ervan uit dat de nieuwe noodverordening vanaf 29 april van kracht is”.

Alle informatie over de landelijke maatregelen en de uitzonderingen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

Update 01 april 2020 11.00 uur

Op 31 maart 2020 om 19:00 uur heeft de Nederlandse overheid de termijn voor de eerder afgekondigde maatregelen verlengd. Naar aanleiding van deze maatregelen kunnen we tot en met 28 april geen gasten ontvangen. Hopelijk draagt dit besluit bij aan het onder controle krijgen van het coronavirus (Covid-19).

Helaas zal camping de Bovenberg deze periode gesloten zijn. Als er aanpassingen komen in het beleid van Overheid/RIVM dan zullen wij  die u laten weten.

Momenteel krijgen wij van veel gasten de vraag; ‘Wat kunnen jullie doen met mijn reservering? Kan ik eventueel annuleren, omboeken of aanpassen?’. Deze vraag is begrijpelijk. Wij staan ook in deze moeilijke periode nog altijd voor een uitmuntende service.

Wij voeren daarom het volgende beleid:
Valt jullie vakantie in de periode tussen 28 april 2020 en 10 mei 2020, dan kun je er voor kiezen om het door jullie betaalde bedrag om te zetten in een voucher. De voucher die jullie dan mogelijk ontvangen, kunnen jullie dan in seizoen 2020 of seizoen 2021 bij ons inwisselen. Op deze manier kunnen jullie dan optimaal van jullie vakantie genieten. Wij zullen betaalde termijnen dus niet omzetten in contanten, maar voorzien onze gasten van een voucher. Je kunt deze voucher aanvragen.

Indien je een vakantie wilt annuleren die valt in de boekingsperiode na 10 mei, adviseren wij jullie niet te annuleren en onze berichtgeving af te wachten. Indien jullie kiezen voor annulering valt dit onder geen enkele annuleringsverzekering en hebben jullie geen recht op restitutie. Ons advies is: Wacht rustig af. Indien de situatie niet houdbaar is, zullen wij ook voor een andere periode gaan werken met vouchers. Dit doen wij vooralsnog niet. Zoals aangegeven, kan ons beleid wijzigen. Blijf deze pagina in de gaten houden (www.debovenberg.nl).

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Update: 27 maart 8.00 uur 

In verband met de Corona-virus (COVID-19) heeft de veiligheidsregio Twente door middel van een noodverordening besloten om de camping en vakantieparken voorlopig te sluiten tot 6 april 2020

Helaas mogen wij voor 6 april geen gasten ontvangen op ons terrein en zal deze daarom gesloten zijn om te betreden.

Wij houden u op de hoogte wat er gebeurd na 6 april 2020.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Update: 24 maart 11.00 uur

De overheid heeft maandagavond 23 maart nieuwe maatregelen afgekondigd

om het coronavirus tegen te gaan. Wij gaan de aankomende dagen bekijken welke mogelijke consequenties dit gaat hebben voor onze camping.

Zodra we hier meer informatie over hebben zullen we dit zo snel mogelijk laten weten via de mail. We adviseren u onze website in de gaten te houden.

We verzoeken u daarom ook vriendelijk geen contact met ons op te nemen op dit moment.

We hopen op uw begrip.

Camping de Bovenberg  volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. We willen dat u met een gerust gevoel aan uw vakantie kan beginnen en een leuk verblijf bij ons heeft. Met de hele sector staan we in contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Wij volgen hun adviezen strikt na. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Hieronder beantwoorden we de veel gestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus op uw vakantie.

Algemene Situatie

Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?

Camping de Bovenberg zal zoals gepland 1 april openen.

De nieuwe maatregelen rondom het coronavirus zijn ingrijpend,

Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen getroffen.

Welke maatregelen neemt camping de Bovenberg om verspreiding te voorkomen?

De receptie zal dagelijks geopend zijn hou hier 1,5 meter afstand

Op de camping is er tot 1 juni geen animatie, tevens is de indoor speelruimte gesloten.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Bezoek is niet toegestaan.
 • Gebruik waar mogelijk uw eigen sanitair

Annuleren en omboeken

Ik wil omboeken / annuleren

Camping de Bovenberg neemt conform de richtlijnen van het RIVM bijkomende maatregelen die uw goede gezondheid beschermen, risico’s vermijden en u ontzorgen. Zo poetsen we veel bezochte plaatsen extra grondig en hebben we ontsmettende gels voorzien op die plaatsen.

Indien u uw vakantie vanwege het coronavirus toch wil omboeken, dan kan dat naar een latere datum (binnen het seizoen 2020). Indien u wil annuleren, hanteren wij de Recron voorwaarden.

Over alle reserveringen vanaf 1 juni kunnen wij nog geen uitspraken doen. Hiervoor volgen wij weer de maatregelen van de overheid en het RIVM.

Wees lief voor elkaar en let op elkaar, het gaat erom dat wij met zijn allen gezond blijven en deze crisis doorkomen!

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.hiswarecron.nl/kennisbank/coronavirus en www.rivm.nl 

Gemoedelijkheid in het groen

De Bovenberg